Onze Klanten

Op ons bedrijf hadden wij last van onrust in de stal, schrikkerige koeien. Ook was er sprake van veel uieronstekingen. Zelfs met intensief schoon werken, schone ligboxen en uitstekende melkhygiene kregen we de uierontstekingen niet onder controle.

Via een collega boer ben ik in aanraking gekomen met broncorrector. Zij kwamen onderzoek verrichten en er bleken een aantal wateraders te lopen door de stal. Wij hebben besloten een broncorrector te nemen.

De rust in de stal was vrijwel direct te merken, de koeien begonnen met opschonen wat wij merkte aan een vlokje op het filter en een verhoging van het cel-getal. In de volgende 2 a 3 maanden daalde het celgetal en bleven de uierstekingen weg.

Sinds de broncorrector is geïnstalleerd zijn de koeien een heel stuk rustiger en schrikken zij niet meer van vreemde mensen. Het is zo een stuk plezieriger werken.

Stephan Snoek, Zoelmond

Het is al weer bijna 8 jaar geleden dat jullie de Broncorrector geplaatst hebben. De bevindingen zijn zeer positief.

Het probleem op ons bedrijf was; te hoog celgetal, moeilijk kalvende koeien en slechte(zachte)klauwen. We zijn in die tijd door een heel diep dal gegaan, Veearts en CRV en gezondheidsdienst konden geen uitkomst geven. Het advies was, ruim alle koeien maar op, dit was een advies waar we niets mee konden.

Via Sake de Haan zijn we bij jullie terecht gekomen. Sinds de plaatsing die je samen met Henk Pauw gedaan hebt is er veel veranderd. Dit alles is niet van de ene op de andere dag gegaan. Maar het heeft ongeveer 2 maanden geduurd eer dat we resultaat zagen.

Die resultaten zijn echter verbluffend en dan noem ik; Een zeer laag celgetal van gemiddeld per jaar ± 90. Het zeer makkelijk afkalven van koeien, op de 100 afkalvingen per jaar moeten we ongeveer 2 a 3 keer helpen dit geld niet voor de vaarzen die hoef je helemaal niet te helpen.

Het beenwerk is ook vooruit gegaan, maar niet zo spectaculair als celgetal en afkalven. Wat verder op valt is dat de koeien en jongvee zeer rustig zijn. Ik ben al een aantal keren gebeld door mensen die mijn ervaringen met de Broncorrector wilden weten, dit doe ik uiteraard met veel plezier.

Maarten Kruijt, Zegveld

Ook al was dat ding nu twee keer zo duur, dan ging hij vandaag nog de grond in`. Jan Schouten is stellig: de plaatsing van de broncorrector in 2006 heeft een wending op zijn bedrijf en in zijn gezin teweeggebracht. Schoutens echtgenote had al 10 jaar reuma, met flinke hoeveelheden medicijnen.

Ruim een half jaar na plaatsing van de corrector besloot de reumatoloog te stoppen met medicijnen. Schouten: `Onverklaarbaar, maar ons leven ziet er nu heel anders uit.` Na een neospora- en BVD besmetting was de weerstand van zijn melkkoeien hopeloos. Simpele wondjes werden abcessen. Via internet kwam hij bij het bedrijf Bron terecht.

Aanvankelijk geloofde Schouten er niet zo veel in: `Ik was erg cynisch. Hoorde die wichelroedeloper van alles beweren en dacht: het zal wel.` Toch plaatste Schouten een Medium-240, maar vertelde er niemand iets over. Tien dagen later kwam de dierenarts. `Je koeien zien er een stuk beter uit.` Een week later volgde volgens Schouten net zo´n reactie van de voerleverancier. Langzaam begon hij het zelf ook te geloven. En hij bemerkte verschillen in de stal. `Alles draait nu veel gemakkelijker.’

Jan Schouten

Flink geïnvesteerd in automatische melksystemen en dan draait het niet. Erik Luiten werd er wanhopig van. De hele dag was hij druk om de koeien naar de melkplekken te drijven. Met veel moeite haalden ze 2,1 tot 2,2 melkingen per dag. De productie zakte ook nog eens weg.

Dat deed koeienliefhebber Luiten nog eens extra zeer. Hij liep zoals velen een lange mars, voordat hij bij een alternatieve aanpak uitkwam. Na diverse technische aanpassingen aan het automatische melksysteem, het rantsoen, en na minder achter de koeien jagen, kwam Luiten uit bij de Broncorrector. Op advies van zijn DeLaval-dealer. Luiten: ´Frappant was dat na ruim een week alles al beter ging draaien. We kwamen uit op 2,6 melkingen, en met veel minder werk.´

Toch bleef de boer sceptisch over de corrector. Tot een shovelmachinist per ongeluk de corrector scheefdrukte. Meteen zakte het aantal melkingen terug naar 2,3. De te hulp geroepen verkoper van de corrector kwam en zette het ´wonderding´weer recht en in de goede richting. Luiten: ´Na twee dagen liep het weer super in de stal. Er zal toch wel iets van waar zijn!

Erik Luiten

Bij ons in de Hollandse stal had ik verschillende plekken waar koeien onrustig waren en op deze plekken kregen de koeien ook plots uierontsteking waarvan je de oorzaak niet echt achterhalen kon. Nadat ik een artikel in het voorjaar 2009 in de Boerderij had gelezen, over de Broncorrector dacht ik laat ik eens informeren.

Bij het bezoek kregen ook mijn vrouw en ik een wichelroede zodat wij het zelf ook konden testen. En inderdaad op de plekken waar de koeien stonden te wiebelen en vervelend waren, sloeg de wichelroede uit. Hij testen het zelf met een kleine Broncorrector en je zag dat de koeien stil en rustig werden. Begin April werd de bedrijfscorrector geplaatst en sinds die tijd ging het flink vooruit.

Tot we in September plots weer problemen kregen en er geconstateerd werd dat we een storing hadden naast de Broncorrector. Dit klopte we hadden namelijk voor nood rubbermatten met staalkabels naast de Corrector in de wei uitgerold en deze stoorden de Broncorrector. Nadat we ze weer hadden weggehaald was het probleem weer verholpen.

A. van Bussel, Klarenbeek

Toen wij onze “vage” klachten op het bedrijf een keer heel erg beu werden, hebben wij een keer een collega veehouder gevraagd of hij iets van aardstralen kon meten. Hij had ooit een keer een cursus wichelroedelopen gevolgd bij Henk Pauw. Toen deze collega maar even bij ons over het erf liep, adviseerde hij ons om een professionelere man te laten komen want hij vermoede ernstige straling.
De volgende dag hebben wij contact gezocht met Henk Pauw…

Zonder hem al te veel te vertellen is hij gaan kijken/zoeken op erf, in de stallen en rond woonhuis. Hij constateerde in ligboxen stal en kalveren stal ernstige “waterstromingen”. Op naar de koffie. In huis beland nam hij ook daar stromingen waar. Mijn vrouw stond nooit open voor dergelijke dingen maar sinds de
Broncorrector bij ons staat heeft zij geen pijnlijke voeten meer!! Deze klachten had zij, sinds dat haar een ernstige ziekte heeft getroffen. Vanaf dag een is die pijn WEG.

Dit alleen is al een reden dat we de Broncorrector niet meer willen missen. Maar ook in de kalverstal loopt het veel beter en in de ligboxen stal kennen wij onze koeien niet meer terug. Voorheen rende al onze koeien regelmatig op een hoop, wat leide tot kapotte spenen en benen. Nu lopen we weer voor ons plezier tussen de koeien, een en al rust !!!

Familie Zwambag

Mts. "De Nieuwe Fliert", Wapserveen

In 1997 werden onze koeien ziek, melkgift en gehaltes daalde, de lactose bleef onder de 4.50. Extra mineralen en zout bij gevoerd. Hielp weinig. De koeien kregen uierontsteking en etter bulten op de rug, en huidinfecties. Het haar was dof. Ze maakten een slome zieke indruk, totaal geen weerstand. Ze gingen op hun knieen in de boxen liggen en drukten hun neus op het voerhek. Ze wilden niet graag naar de melkstal en als ze buiten liepen in de wei en het regende gingen ze niet naar de stal.

De voeding, mest, drinkwater, stalklimaat werden door vele deskundigen onderzocht. Niemand wist wat er aan de hand was, en wist een oplossing. We gingen aan onszelf twijfelen. We dachten zelfs dat het aan de verhuizing van Twente naar Salland lag. Andere grondsoort. De koeien moeten hieraan wennen. De vorige eigenaar had M.R.IJ. koeien, wij Zwartbonte Holsteins. We lazen een artikel van Henk Pauw in de Koerier van de melkfabriek over schadelijke aardstralen. Wij hebben Henk Pauw uitgenodigd en hij heeft op ons bedrijf wichelroede onderzoek gedaan.

Wat bleek, onze koeien hadden last van schadelijke aardstralen. Henk adviseerde ons om een Broncorrector te plaatsen, om van de problemen af te komen. Wij wilden er eerst niet aan, hiervoor zijn we te nuchter en bovendien is het een kostbaar instrument. Maar als je zag hoe ziek onze koeien waren doe je wat. Henk heeft de Broncorrector geplaatst. Na een paar maanden zagen we duidelijk verbetering. De weerstand van de koeien werd veel beter. Ze gaven weer meer melk, de gehaltes stegen en de lactose in de melk kwam boven de 4.50. Wij gingen weer met plezier de stal in.

Familie Vossebeld, Wesepe